Fri fragt fra 399 kr. l Gratis retur l Levering: 1-2 dage

Fri fragt fra 399 kr. l Gratis retur l Levering: 1-2 dage

Bare En Frokost: Jeanette Ottesen

2021-11-10

Bare En Frokost: Jeanette Ottesen

I syvende udgave af ’Bare En Frokost’ har Anthon inviteret tidligere professionel svømmer Jeanette Ottesen på frokost. Over italiensk comfort food på Cantina i København går snakken på den benhårde kultur i elitesport, en udefinerbar fremtid og lysten til at prøve noget nyt.

Hvorfor spiser vi her?

”Jamen, fordi du betaler! Ej, jeg havde ikke rigtig nogle frokost-ideer, så derfor fik du lov til at vælge. Jeg er så heldig, at jeg spiser alt, så til frokost tager jeg typisk bare det, der lige er i køleskabet. En sandwich, en salat eller en rugbrødsmad med ost og agurk.”

Fortæl lidt om dig selv: Hvem er du?

"Folk kender mig nok bedst som professionel svømmer. Jeg startede med at svømme, fordi mine forældre havde en regel om, at man skulle gå til en aktivitet, når man kom hjem fra skolen – ikke noget med at smide sig i sofaen. Først gik jeg på bæverholdet, så delfinholdet, og så var der talentholdet. Jeg blev hele tiden rykket op, fordi jeg blev for god."

"Egentlig tænkte jeg ikke så meget over, om jeg var god. Jeg hyggede mig jo bare. Men det udviklede sig: Jeg startede, da jeg var 12 år, og jeg var til mit første OL, da jeg var 16."

Hvad er det vigtigste telefonopkald, du har lavet eller fået?

”På et tidspunkt holdt jeg pause fra landsholdet i tre år til fordel for klubsvømning. På landsholdet er der et benhårdt miljø, så jeg savnede at hygge mig med svømning. Til gengæld kunne jeg også mærke, at klubsvømning ikke skubbede til min udvikling.

Derfor ringede jeg til svømmelandsholdets træner og sagde: 'Jeg bliver nødt til at få nogle høvl. Jeg skal have en mere struktureret træning." Det opkald gjorde, at jeg for alvor fik en international karriere. Et halvt år senere var jeg nemlig til mit første VM – og vandt guld."

Bare en frokost

Hver måned inviterer bareen en spændende gæst til frokost efter gæstens eget valg. Man taler godt over et måltid mad, og frokostpausen giver det lille tiltrængte pusterum midt i en ofte travl hverdag. Vi håber, at du vil læse med. Enten i din frokostpause, eller lige når du vil.

I dag spiser vi med fhv. professionel svømmer Jeanette Ottesen, som efterlader et langt spor af guldmedaljer bag sig. Faktisk er hun Team Danmarks allermest vindende atlet overhovedet. Nu skal hun på nye eventyr, og dem kan du følge med i på hendes Instagram. Hendes yndlings bareen-model er i øvrigt Box Fit i hvid." 

”Min mor sagde altid, at mavefornemmelsen aldrig tager fejl. Det er sådan en god guide i livet. Man kan altid mærke det, når man ikke har fulgt den.”

Hvornår står du op om morgenen?

”Når jeg bliver vækket af mit barn. Jeg er B-menneske, så jeg synes, det er ubarmhjertigt at blive vækket 6.30 om morgenen. Før i tiden kunne jeg sagtens sove til kl. 12, og det kan jeg stadig, hvis jeg får lov. Men det gør jeg ikke.”

Hvordan var du som barn?

”Jeg kunne godt lide at vinde, og så var jeg meget stædig. det er jeg faktisk stadig; særligt når det kommer til at gøre de ting, som gør mig glad.”

Hvad var din skærmtid på din iPhone i sidste uge?

”For at det ikke skal være løgn, har jeg slet ikke en iPhone for tiden, så jeg ved faktisk ikke, hvad min skærmtid er. Jeg vil skyde på, at jeg er nede på 1,5 time om dagen. Førhen lå jeg cirka på det dobbelte – hvilket også er relativt lidt, har jeg fundet ud af!"

Hvad er din dårligste vane?

”Jeg synes, jeg har mange. Den allerdårligste vane er nok, at jeg spiser rigtig meget. Det burde jeg lade være med. Jeg skal jo huske på, at jeg ikke er elitesportsudøver mere."

Hvad motiverer dig?

”Tidligere var der et mål hele tiden. Et EM, VM eller OL at arbejde hen mod. Jo bedre jeg blev, jo mere prestige gik der i den. Nu er jeg imidlertid et helt andet sted i mit liv. Nu motiverer det mig, at folk er glade. Jeg kan godt lide gode vibes. God energi. Så motiverer det mig også, når jeg bliver rost. Jeg er som en lille hund på dét punkt.”

Hvis du kunne gå tilbage og give dit yngre jeg et godt råd, hvad ville du så sige?

”Hele min karriere har jeg prøvet at passe ind. Jeg har altid været i tvivl om, hvorvidt jeg var god nok, og om der var nogen, der kunne lide mig. Jeg følte mig som det sorte får. Det handlede i virkeligheden nok om noget, der var meget dybere end bare at vinde.

Derfor har jeg et klart råd til den yngre version af mig selv: Hul i, om du passer ind! Det er federe at være sin egen."

Har du et godt råd til andre, som drømmer om en karriere i sportens verden?

”1) Stol på din mavefornemmelse, og 2) lad være med at prøve på at være nogen, du ikke er. Det vil kun gøre dig udmattet.

Der er så mange normer og regler i sportens verden: Vi skal se ud på en bestemt måde, vi skal veje noget bestemt, vi skal være høje, have lange ben, lange arme. Der er så meget, at jeg kunne brække mig over det. Men du kan blive dygtig, uanset hvordan din krop er bygget."

Hvordan ser fremtiden ud for dig?

”Den anden dag blev jeg spurgt, om jeg fortsætter med at træne lige så hårdt, nu hvor jeg har indstillet karrieren. Svaret er NEJ. Jeg glæder mig, til jeg ikke har større overarme end de fleste mænd i København. Jeg vil gerne ligne en almindelig kvinde. Det er de små ting, jeg glæder mig til.

Resten af 2021 skal gå på gøgleri. Jeg har lavet noget hele tiden hele mit liv, så nu skal jeg have det fedt. Der er mange, der spørger, om jeg skal være sportsvært. Det skal jeg ikke. Men jeg har en forsigtig drøm for fremtiden i tv. Jeg kunne godt se mig selv som vært på et program som 'Godmorgen Danmark’, hvor jeg kan få lov at give noget af mig selv. Men jeg stresser ikke over fremtiden. Lige nu vil jeg gerne hygge mig."

Mød Jeanette Ottesen på Instagram

Kurv


Din kurv er tom.

Se vores produkter: