Fri fragt fra 399 kr. l Gratis retur l Levering: 1-2 dage

Fri fragt fra 399 kr. l Gratis retur l Levering: 1-2 dage

Bare en frokost: Rasmus Brohave

2022-03-30

Bare en frokost: Rasmus Brohave

I ottende udgave af ’Bare En Frokost’ har Anthon inviteret youtuber Rasmus Brohave på frokost. Over en god frokost på Cantina snakker de to om livet som influencer, om at flytte fra byen til provinsen og om at starte voksenlivet tidligere end sine jævnaldrende.

Hvorfor spiser vi her?

”Vi sidder ved Cantina, som er mit andetvalg. Jeg havde egentlig valgt Bottega Barlie; mest fordi jeg er fra Svendborg. Svendborg har rigtig meget at byde på, men en god frokost er ikke en af dem. Jeg prøver at få noget mad, der ikke er provinsiel caféburger og fritter, hver gang jeg er i København eller i andre større byer. Det, synes jeg, Bottega Barlie er et godt bud på.”

Fortæl lidt om dig selv: Hvem er du?

”Jeg er youtuber. Jeg startede med at lave videoer, da jeg var 14 år, og nu er jeg 24. Jeg startede det mest, fordi jeg gerne ville underholde folk, og den første rum tid lavede jeg mest challenges, sjove lege, Q&A – klassisk, helt fordomsfuldt YouTube. Min første video lavede jeg, efter jeg havde fundet nogle danskere, der sad og snakkede ind i kameraet og svarede på spørgsmål. Jeg blev enormt fanget af det, for jeg følte, at de snakkede direkte til mig. Så tænkte jeg: ’Jamen, jeg har også et kamera, jeg kan lide at filme og redigere.’ Så filmede jeg mig selv sige: ’Jeg laver de her videoer nu.’ Det var en lortevideo, men folk greb det virkelig.”

Du har lavet YouTube i 10 år. Hvordan er din kanal bygget op nu?

”Jamen, da jeg gik fuldtid, begyndte jeg at ændre min stil lidt. Jeg ville gerne lave noget, som folk kunne lære af i stedet for kun gak og gøgl. Så jeg påbegyndte en serie, der hedder: ’Hvad kan jeg blive?’, hvor jeg prøver jobs; politibetjent, gamer hos Astralis, alt muligt forskelligt. Jeg har udgivet 45 afsnit indtil nu, og det er en føljeton, jeg stadig laver i dag.”

Bare en frokost

Hver måned inviterer bareen en spændende gæst til frokost efter gæstens eget valg. Man taler godt over et måltid mad, og frokostpausen giver det lille tiltrængte pusterum midt i en ofte travl hverdag. Vi håber, at du vil læse med. Enten i din frokostpause, eller lige når du vil.

I dag spiser vi med Rasmus Brohave, som er tv-vært, foredragsholder og youtuber. Han har over 280.000 abonnenter på sin platform og er dermed en af Danmarks største. Du kan følge med i hans verden på Instagram og YouTube, eller du kan læse om ham her. Hans yndlings bareen er i øvrigt en Box Fit i hvid.

”Han sagde til mig, at jeg fandeme også var blevet voksen hurtigt. Det føler jeg også selv, men det var forløsende at høre det fra min far.”

Hvad er det vigtigste telefonopkald, du har lavet?

”Jeg tror, det må have været et opkald, jeg lavede til min far. Det var ikke nødvendigvis et godt opkald, men det er et, jeg har husket. Jeg boede i København, og jeg var ikke glad for det. Jeg var 20 år, og jeg havde lige haft indbrud i min bil; der var blevet smadret en rude, og så var der blevet stjålet nogle solbriller. Alt ramlede. Så jeg ringede til min far og fortalte, hvad der var sket. Idet, jeg hørte hans stemme, brød jeg grædende sammen. Han sagde til mig, at jeg fandeme også var blevet voksen hurtigt. Det føler jeg også selv, men det var forløsende at høre det fra min far. Der gik ikke lang tid, før jeg flyttede tilbage til Svendborg.”

Hvornår ringer dit vækkeur?

”Mandag, onsdag og fredag står jeg op klokken 5.00, fordi jeg skal dyrke crossfit klokken 6.00. Det er modbydeligt de første minutter, men når man er oppe, føler man sig foran hele verden. I starten var jeg helt smadret kl. 13.00, men ikke så meget længere. Så går jeg selvfølgelig i seng tidligt dagen inden. Tirsdag og torsdag står jeg op mellem 7.00 og 8.00, og i weekenderne vågner jeg typisk 8.00."

Hvordan var du som barn?

”Jeg tror, at jeg var et sjovt barn. Jeg var meget rolig, omsorgsfuld og føle-føle, men i klassen var jeg klovnen. Jeg kunne godt lide at få folk til at grine. Jeg tror også, det er derfor, jeg laver, det jeg laver i dag. Jeg har altid godt kunne lide at få et godt grin.”

”Den vigtigste værdi, jeg har fået med hjemmefra, er at beholde jordforbindelsen. Mine forældre har altid sagt: ’Husk at have begge ben på jorden.’ Særligt med det jeg laver. Jeg tror, det er nemt at miste jordforbindelsen, når man er 17 år og har 100.000 følgere.”

Hvad er din dårligste vane?

”At scrolle på Instagram. Sjovt nok ser jeg ikke TikTok; jeg har fravalgt det ret bevidst, fordi jeg ikke ser mig selv i det. Nogle gange kan min kæreste godt vise mig en TikTok, som hun synes er sjov, men jeg føler den ikke. Jeg kan godt lide, når noget er lækker kvalitet, flot sat op, og der er mening bag.”

 

Har du nogle råd til andre, der går derude med youtuberdrømme?

”Spring ud i det. Bare gør det. Du behøver ikke engang finde på noget, det skal handle om. Det gjorde jeg ikke. Men det er vigtigt, at du ikke tænker: ’Jeg skal blive rig på det her.’ Du går sikkert med forestillinger om, hvordan din karriere kan blive, men det bremser dit gåpåmod. Ting bliver sjældent, som man har regnet med.”

Hvad byder resten af 2022 på?

”Godt spørgsmål. Jeg har ikke noget i pipeline lige nu. Det tyder på, at der er noget TV på vej igen, og det glæder jeg mig til. Jeg ville ønske, jeg kunne sige mere, men vi er kun i forhandlinger lige nu. Ellers er det bare noget med at klø på med YouTube.”

Hvad er dit end goal?

”Til at starte med var det at blive TV-vært. Det blev jeg hurtigt. Nu vil jeg gerne have et produktionsselskab, hvor jeg både er foran og bagved kameraet, så jeg ikke altid er værten. Lidt som Pineapple Entertainment, der laver programmer til streamingtjenester.”

”Jeg har overvejet, om jeg en dag skulle tage en uddannelse. Men omvendt har jeg ingen gymnasial uddannelse, og jeg er egentlig bange for at uddanne mig for meget og miste det touch, jeg har nu. Derfor holder jeg fast i mit sabbatår lidt længere.”

Mød Rasmus Brohave på Instagram

Kurv


Din kurv er tom.

Se vores produkter: