Bare en frokost: Rikke Gøransson

29.10.2021

I sjette udgave af ’Bare En Frokost’ har Anthon inviteret tv- og radiovært Rikke Gøransson på frokost. Over halloumifritter og falafler på Gaza Grill på Nørrebro fortæller hun om eventyrlyst, halvdårlige søvnmønstre og sin mangeårige karriere som vært på ’Paradise Hotel’.

Hvorfor spiser vi her?

”Vi er på Gaza Grill, og det er egentlig vores tredje valg. De to andre restauranter, jeg ville have været på, var lukkede, haha. Men Gaza Grill er også fuldstændig fantastisk, blandt andet fordi det er økologisk, lokalt produceret mad, som man kan spise i deres hyggelige gårdhave. ”

Fortæl lidt om dig selv: Hvem er du?

"Mange kender mig nok bedst som vært på 'Paradise Hotel'. Jeg var med i programmet, da jeg var 19 år, og jeg blev vært som 20-årig. Jeg anede egentlig ikke, om det var det, jeg ville, men da TV3 ringede, tog jeg chancen. Jeg er eventyrlysten af natur. Løbende har jeg desuden lavet alt muligt andet; de seneste to år har jeg eksempelvis lavet radio på NRJ.

Hvad var din skærmtid i sidste uge?

”5 timer og 43 minutter. Det fordeler sig over 22 timer timer på social, 5 timer på kreativitet og godt 3 timer på produktivitet. Jeg er altid på min telefon, men det er jo også, fordi min Instagram er min business.”

Bare en frokost

Hver måned inviterer bareen en spændende gæst til frokost efter gæstens eget valg. Man taler godt over et måltid mad, og frokostpausen giver det lille tiltrængte pusterum midt i en ofte travl hverdag. Vi håber, at du vil læse med. Enten i din frokostpause, eller lige når du vil.

I dag spiser vi med tv-vært Rikke Gøransson. Hun fik sit gennembrud på tv-skærmen som vært for ’Paradise Hotel’, som hun har lavet gennem en årrække sideløbende med andre projekter. Hvad t-shirts angår, er Rikke til det helt simple: Classic Fit i hvid, og netop dén kan du se hende iført på vores Instagram,@bareentshirt

”Motivation får jeg gennem tanken om at være selvstændig; have frihed og gøre de ting, jeg har lyst til. Jeg vil gerne skabe noget samfundsdebat og have en impact. Jeg har aldrig ladet penge drive mig.”

Hvornår står du op om morgenen?

”Jeg står tidligt op og går sent i seng. Jeg tænker tit, at det ikke kommer ikke til at holde resten af livet. Jeg kan ellers godt lide mine rutiner: Jeg træner fra 8-10, og så tager jeg på arbejde.”

Hvordan var du som barn?

”En krudtugle. En glad krudtugle. Det får jeg faktisk stadig at vide nogle gange. Jeg var drømmende og aktiv, men også meget selvstændig. Så har jeg en stærk retfærdighedssans. Den vigtigste værdi, jeg har fået med hjemmefra er, at man ikke skal springe over, hvor gærdet er lavest. Du skal gøre dig fortjent til tingene. Du skal være flittig og arbejde for det, du vil. Retfærdighed har præget både min mors og fars hjem, og jeg er blevet lært, at man skal sige undskyld, hvis man har fejlet.”

Hvad er det vigtigste telefonopkald, du har fået?

”Jeg tror, det må være tilbuddet om at blive vært på 'Paradise Hotel', selvom det vistnok var en e-mail. Da jeg fik tilbuddet, var jeg sælger i en butik, der solgte post-its og kuglepenne til fordel for Folkekirkens Nødhjælp. Jeg kan huske, at jeg ingen penge havde, for jeg boede i min allerførste lejlighed på Nørrebro, og der var jo pludselig regninger, der skulle betales. For at spare, gik jeg altid på arbejde i mine baggy jeans og med partisanertørklæde. Dén morgen gik jeg på arbejde, blev budt til møde hos TV3 og gik hjem igen som tv-vært. TV3 havde i øvrigt sendt mig i hænderne på stylisterne direkte efter mødet.”

Hvad er din dårligste vane?

”Rygning. Og det dér med ikke at kunne komme i seng om aftenen. Det er to af mine dårligste vaner. Jeg bed også negle engang, men dét problem har jeg løst ved at begynde at få dem lavet.

Hvad motiverer dig?

”Andre mennesker. Eller, de inspirerer mig. Motivation får jeg gennem tanken om at være selvstændig; have frihed og gøre de ting, jeg har lyst til. Jeg vil gerne skabe noget samfundsdebat og have en impact. Jeg har aldrig ladet penge drive mig.”

Hvad er din største fejltagelse?

”At gå på kompromis med min egne principper ift. at være en god eller dårlig ven. Jeg ved godt, hvad det vil sige at være en god ven, og jeg sætter en ære i det, men nogle gange kommer jeg til at gå på kompromis med min egen integritet. Det er noget af det, jeg har fortrudt mest; ikke at stå op for en ven, fordi jeg har tænkt: 'Det går nok.' Det gør det ikke.

Hvad er dit bedste råd til andre med værtsdrømme?

”Først vil jeg sige, at jeg synes, du skal overveje det igen, for det er virkelig ikke en branche for alle."

Dernæst vil jeg råde dig til at banke døre ind. Gør opmærksom på dig selv, dygtiggør dig og start med et job som runner. Arbejd dig op derfra, eller tag en uddannelse som journalist. Det ville jeg gøre, hvis jeg tænkte, at jeg havde talentet. Så har du også en ordentlig baggrund at falde tilbage på, hvis det ikke går, som du vil have."

Hvad byder resten af 2021 på for dig?

”’Paradise Hotel’ er for mit vedkommende på pause for nu. Jeg har selvfølgelig mit radio-job, og så skal jeg desuden søge mod nye græsgange og have nogle friske udfordringer. Resten af indeværende år skal jeg bruge på at lære mere om diabetes og udbrede budskabet, for d. 14. november skal jeg være vært på velgørenhedsshowet ’Beat Diabetes’. Det er et stort show, som Viaplay afholder i Oslo."

Hvad er dit end-goal?

”’Jeg har helt klart en udlængsel og en lyst til at bruge min uddannelse som dokumentarfilminstruktør og psykoterapeut til noget, der bidrager til samfundet. Og så drømmer jeg om at få en familie."

Generelt tænker jeg aldrig mere end 5-10 år frem. På en eller anden måde synes jeg næsten, det er lidt arrogant at lægge planer længere frem end det, for ingen kan rigtig sige noget om fremtiden.

Mød Rikke Gøransson på Instagram