Bare en frokost: Hav & Kamal

21.04.2022

I niende udgave af ’Bare En Frokost’ har Anthon inviteret entertainerduoen Hav og Kamal på frokost. Over pitabrød på Valby Shawarma House snakker de om forskellige døgnrytmer, fremtidsdrømme og om at sige ’nej tak’ til et godt tilbud fra DR.

Hvorfor spiser vi her?

Kamal: "Hvis vi endelig har lyst til en shawarma, så er det her, vi kommer. Jeg har spist rigtig mange pitabrød på det seneste, må jeg indrømme. Faktisk har det her været vores kontor gennem den seneste tid. Der er blevet taget mange beslutninger her."

Fortæl lidt om jer selv: hvem er I?

Hav: "Jeg tænker mest af alt, at vi er entertainere. Det er podcasts, vores egen YouTube-kanal, hvor vi kører interviews med gæster og liveshows."

Kamal: "Jeg nægter pure at blive kategoriseret som influencer."

Hvordan startede det hele?

Hav: "Før i tiden lallede vi rundt; gik i skole, droppede ud, prøvede lidt arbejde, stoppede igen. En aften sad jeg hjemme i sengen og så en fransk radiokanal på YouTube, der havde fået interviews med de dér artister, som aldrig giver interviews. Det gik op for mig, at det var præcis, hvad vi manglede i Danmark – og at det skulle være mig og Kamal, der lavede det. Jeg kendte Kian [Gilli, red.] i forvejen, så han var den første, jeg ringede til. I starten kørte vi selv vores program på YouTube, men så kontaktede DR os og spurgte, om vi ville lave en podcast for dem."

Kamal: "I starten gad jeg ikke arbejde hos DR. Først og fremmest vidste jeg slet ikke, hvad en podcast var. Dengang var mediet ikke så poppin', som det er nu. Jeg forstod ikke, hvad de ville, så jeg gad ikke høre deres pitch færdigt."

Hav: "Kamal rejste sig kraftedeme op til mødet og gik, så jeg måtte løbe efter ham. Jeg spurgte: ’Bro, hvad fanden laver du?' Så svarede han: 'Jeg er ikke en stikker. Jeg gider ikk' sidde og fortælle, hvad jeg laver.'"

Kamal: "Jeg havde en dårlig fornemmelse omkring det."

Hav: Vi endte med at takke ja alligevel, og det udviklede virkelig programmet. Det voksende og voksede, og så kom vi på P3.

Bare en frokost

Hver måned inviterer bareen en spændende gæst til frokost efter gæstens eget valg. Man taler godt over et måltid mad, og frokostpausen giver det lille tiltrængte pusterum midt i en ofte travl hverdag. Vi håber, at du vil læse med. Enten i din frokostpause, eller lige når du vil.

I dag spiser vi med Havshen Nabaz og Kamal Hassan, bedre kendt som ’Hav og Kamal’. De er kendte for programmer som ’På Bagsædet’ på P3, ’Hav & Kamal’ på Podimo og YouTube-showet ’Uden Filter’. I øvrigt er deres yndlings bareen Box Fit Light i hvid

”Jeg vidste, at vi havde fat i noget, da folk i fængsel begyndte at lytte til os hver søndag. Så blev det pludselig sådan, at der sad 10 mennesker foran radioen og ventede på, at klokken skulle blive 20.00.”

Hvordan var I som børn?

Kamal: "Det var nok godt for læreren, at vi var i parallelklasse."

Hav: "Men begge klasser var fucked alligevel. Vi bevægede os meget og spillede bold nede i gården. Kamal dansede også."

Kamal: "Hip hop. Jeg var meget tyndere dengang, end jeg er nu."

Hvornår står I op om morgenen?

Hav: "Kamal og jeg er vidt forskellige, når det kommer til døgnrytme. Jeg er et AA-menneske. Jeg vågner kl. 8.00-9.00, og hvis jeg ikke er oppe dér, så er min dag helt ødelagt. Jeg bruger ikke engang alarm. Så kigger jeg på min telefon en halv time eller 45 minutter, og så står jeg op-op. I weekenden er det det samme. Selv hvis jeg har boozet."

Kamal: "Jeg har en dårlig vane med at se film om natten. Jeg går i seng kl. 2.00-3.00, og så vågner jeg 10.00-11.00. Ej, 11.00. Jeg er et kæmpe B-menneske. Det dér med at stå op og arbejde fra 8-17, det er... "

Hav: "Hvis nogen siger til mig, at vi skal holde møde kl. 9.00, så siger jeg, at det ikke kommer til at ske. Eller jo, men så bliver det kun med mig; så kan jeg give Kamal referat senere på dagen."

Hvad motiverer jer?

Hav: "Min motivation er folk, som følger os og giver positiv feedback. Jeg kan sagtens huske, hvor svært det var for to år siden at sige til shababs, at vi skulle lave podcast. De flækkede jo af grin. 'Hvad er du, en pige?'"

Kamal: "Jeg vidste, at vi havde fat i noget, da folk i fængsel begyndte at lytte til os hver søndag. Så blev det pludselig sådan, at der sad 10 mennesker foran radioen og ventede på, at klokken skulle blive 20.00."

Hav: "De ringede tit ind og bad os spille en sang – nogle gange en, vi allerede havde spillet. Så sagde de: 'Spil den igen'."

Hvad er jeres største fejltagelse

Hav: "Da vi skiftede fra DR til Podimo troede jeg, at det ville være en fejl, men alle omkring mig sagde, at det ville være en god ide."

Kamal: "Skal jeg være helt ærlig, ville jeg ikke være hos DR mere. Jeg har intet andet end kærlighed til overs til DR, for de har været med til at skabe os, men jeg kunne ikke få det til at løbe rundt. Der er husleje og udgifter, og lønnen, vi fik i DR, var ikke specielt god."

Hav: "Jeg havde et job ved siden af radiojobbet, for ellers kunne det ikke fungere. DR endte med at give os et bedre tilbud, men vi gik alligevel. Nu, hvor skiftet er sket, kunne jeg ikke være mere glad for beslutningen."

 

Hvad er jeres råd til andre, der drømmer om en karriere som jeres?

Kamal: "Gennem mange år har jeg mødt kreative mennesker med store drømme, som kan snakke længe om dem – særligt hvis de har røget en pind – uden at tage springet. Hop nu ud i det! I laver alligevel ikke andet end at sidde i gården og ryge joints.”

Hvad er jeres end goal?

Hav: "Det uendelige Hav og Kamal-univers. Jeg håber, at vores rejse aldrig stopper."

Mød Hav, og Kamal på Instagram