Bare en frokost - Casper Christensen

31.07.2024

Velkommen til denne udgave af "Bare en Frokost," hvor vi har fundet vej til det ikoniske Hotel d'Angleterre i hjertet af København. I denne episode har vi fornøjelsen af at tilbringe frokost pausen sammen med en af Danmarks mest kendte komikere og tv-personligheder, Casper Christensen. 

Inden kameraerne blev tændt, fik vi lige indhentet lidt sladder – altid godt at få opdateret. Som Casper sagde: "Jeg er jo frygtelig langt bagud, men alligevel er det mig, der kommer med noget." Og det opsummerer præcis, hvad dette koncept handler om. Her er ingen forudsigelige spørgsmål, ingen stive interviewspørgsmål – bare en ærlig og uformel samtale over en god frokost.

- Lad os starte med det første spørgsmål; Hvorfor spiser vi her?

"Jeg har valgt, at vi skal spise på D’angleterre i dag, da det har en romantisk historie for mig. Jeg synes, det er et fantastisk hotel, og det ligger midt inde i København. Da Isabel og jeg blev gift, havde vi vores bryllupsnat her. Vi har også nogle gange holdt miniferier her med de små børn. Når man har små børn med, slår de telt op på værelset til dem, så de kan sove i det. Jeg har faktisk også holdt juleaften her."

"Jeg har en lille historik her med hotellet, som jeg synes er fantastisk. For et år siden meddelte min søn Marvin også, at han var blevet kok herinde. Så da jeg skulle vælge et sted, vi skulle spise frokost, tænkte jeg med det samme, at jeg skulle støtte op om et sted, både jeg elsker, men også min søn."

- Hvad spiser du normalt til frokost?

"Jeg spiser faktisk ikke rigtigt meget til frokost. Jeg arbejder jo alle mulige steder, men rigtigt meget hjemmefra. Og Isabella er rigtig god til at lave mad, så hun laver til mig derhjemme."

- Det næste spørgsmål ville jeg egentlig springe over, da jeg ville høre, om du kunne introducere dig selv til dem, der ikke måtte kende dig. Men det tænker jeg ikke lige, vi behøver. Så i stedet vil jeg spørge: Hvad ville du egentlig kalde dig selv nu? Komiker?

"Nej, det ville jeg ikke. Men det ved jeg faktisk ikke. Jeg laver jo alt muligt: podcasts, tv, Klovn-serien, skriver. Lige nu laver jeg mest podcast. 'Casper ringer til Frank', som startede, da Frank flyttede til New Zealand i 1,5 år. Der ringede jeg til ham en gang om ugen og snakkede. Det er lidt ligesom parterapi, da vi snakker sammen hver uge, og det har virkelig styrket vores forhold." 

- Har det gjort noget godt for jer kreativt? 

"Ja, det har det. Nu kan jeg så også afsløre, at vi skal lave Klovn igen. Vi har siddet de sidste to år og pitchet ideer til hinanden, så vi har så meget materiale at vælge imellem, som vi aldrig har haft før."

- Så hvis man har hørt meget af jeres podcasts, så kan det være, at man kan genkende nogle af de ting, I har snakket om i det nye Klovn?

"Ja, det vil helt sikkert have ændret sig, men grundidéen vil man nok have hørt. Det er klart. Det er to år, hvor vi hver har siddet og lagt tre ideer ud hver."

- Er det to eller én sæson, der kommer?

"Det tror jeg ikke lige jeg kan afsløre. Men det er to."

- Så laver du din egen podcast, en gang om ugen - og den kører bare?

"Ja, vi optager en gang om ugen. Jeg sad også lige og kiggede på, hvor længe vi har kendt hinanden. Jeg tror, vi to har kendt hinanden i 13 år, da det var inden jeg blev gift for 10 år siden. På det tidspunkt stoppede jeg også med at gå i byen og lagde mit liv om. Jeg havde derfor også lyst til arbejdsmæssigt at sende et andet signal."

Så jeg lavede bogen sammen med Martin Kongsted, hvor jeg fortalte om mit liv. Så har jeg lavet 'All Exclusive' med Michael Bertelsen, hvor jeg prøvede at være mere seriøs og snakke om. Herefter har jeg lavet podcasten 'Casper 3080 Tikøb', hvor jeg inviterer et menneske ind, der er spændende, som jeg så snakker med i lang tid. Det er jeg rigtig glad for at lave, og det laver jeg sammen med Anders på Podimo. Vi har nu lavet det i et år og fortsætter et halvt år mere."

- Hvad tid står du op om morgenen? 

"Mellem klokken 5-6. Mine små drenge de står også op mellem der. Så står jeg op der og tager "

- Nu så jeg din story I går, hvor du vandrer nøgen ned igennem haven - er det en form for morgenritual?

“Jeg går i sauna hver dag og i cold plunge. Jeg kan faktisk også meget godt lide at tage en nøgenvandring. Man er udenfor og så tager jeg lige en runde en i haven. Jeg har fundet ud af at det faktisk er en ting. Det noget som folk dyrker, med det frie og luft. Min hustru Isabel bryder sig ikke om det.

Men ja jeg står op mellem klokken 5 og 6 hver morgen og så op og så drikker jeg AG1 hver morgen. Jeg elsker det. Og så bare ud i cold plunge. Så tager jeg lidt morgenmad og hygger med drengene. Så har vi god tid og stresser ikke. “


- Hvad er din største fejl eller fejltagelse? 

“Den er nem. Alle mine fejl er lavet, fordi jeg har drukket eller taget stoffer. Alle fejl er begået der; det er meget få fejl, jeg har begået, når jeg har været helt ædru.”

- Har du så modsat også fået nogle ting eller oplevelser, som du har fået, imens du var beruset, som du ikke kunne have fået ellers, tror du?

“Nå ja, altså nogle rigtigt vanvittige oplevelser. Men ellers nej, der er intet godt, der er kommet ud af det. Men nogle skøre oplevelser. Det må man også indrømme.

- Hvad med ideer til Klovn, er der opstået nogle ideer til det, hvor du har været fuld?

“Jo, men spørgsmålet er så, om Klovn er det værd? Er det værd at leve med konstant dårlig samvittighed, som man måske kan bruge en brøkdel af i Klovn? Det tror jeg ikke.

Men jeg takker alt det alkohol og gang i den i dag for, at jeg i dag ikke føler, at jeg savner det.”

- Hvordan fejrede du sidst en success, hvis du gør det?

"Det gør jeg aldrig. Og det kan godt irritere mig. Jeg prøver også nogle gange at planlægge, at det skal vi. Men hvad er succes egentlig?"

"For mig er succes at få lov til at lave ting. Men nogle gange er succesen også at kunne sige nej til noget. At få et tilbud og sige, 'Åh, det er fantastisk, men det gider jeg ikke lave.' Jeg har ikke lyst til det, men det er sgu da lækkert."

- Har du et råd, du ville give til dig selv, inden du startede din karriere?

“Nej. Jeg synes egentlig, jeg har gjort det meget godt. Det er jo en meget naturlig måde, det er sket på. Jeg tror måske det der med, at det lyder lidt plat, men ens mavefornemmelse. Bare hold fast i den hele tiden. Og ikke lade sig lokke af noget, men bare mærke efter. Jeg har så vidt muligt gjort det, men så har jeg også haft tider, hvor jeg har været lokket af penge.”

- Hvordan opstod ideen til Klovn? Og hvad inspirerede Frank og dig til at skabe serien?

“Der ligger en pilot-dummy på YouTube, hvor karakteren er anderledes. Frank er mere smart, og han er gift med Claire. Det er det, en dummy er til for, så tester man af, hvad der virker og ikke virker. Frank og Casper er mere fattige i dummien. Det fandt vi så ud af, at det gik ikke; penge skulle være fuldkommen ligegyldige for dem. For ellers kan man ikke gå op i små ting. Hvis man ikke mangler penge, så kan man gå op i ligegyldigheder. Det kan man ikke, hvis man mangler penge."

"Men det startede med, at vi lavede Langt fra Las Vegas. Og der syntes både Frank og jeg, at vi skrev alle replikkerne, og det var skide sjovt at skrive dem. Men nogle gange, når man spillede, så spillede man lidt unaturligt. Vi kunne godt tænke os, at det lød mere naturligt. Især fordi, når man arbejder med noget, hvor folk ligesom skal have et statusfald, så er det ret fedt, at vi tror, det er ægte, fordi så bliver grinet større. Hvis man ser nogen, der er en karakter, hvor man ikke rigtigt tror på, de dummer sig, så kan man ikke mærke det så meget. Det fandt vi derfor ud af og begyndte at arbejde med at improvisere replikkerne. Så vi skrev, hvad der skulle ske, men måden vi talte på, det skulle bare være vores eget."

"Når vi havde pauser, så prøvede vi lige at spille scenen uden de jokes, der var. Og så fandt vi ud af, at det lød mere ægte. Så vi indså, at hvis vi skulle lave noget næste gang, så skulle det være uden replikker, kun storyline, for at få det til at være ægte. Og så brugte vi også vores egne navne og skrev baseret på virkelige hændelser, så folk kunne mærke, at det virkelig var pinligt."

"Så udkom The Office og Curb Your Enthusiasm, som også praktiserede det samme. Da vi så det, så tænkte vi, 'Okay, det virker. Lortet virker simpelthen.' Og så herefter lavede vi den dummy, der kan findes på YouTube."

"Vi lavede også nogle andre, som er endnu dårligere. Vi fandt også ud af, at Frank skulle være hovedpersonen. Helt i starten skrev vi også, at Casper skulle være hovedpersonen. Men så skrev vi nogle afsnit, hvor Frank var hovedpersonen. Det var sjovere og føltes lidt mere friskt."

- Hvordan balancerer du din tid? Du laver jo både TV, skriver manus og laver podcast og så videre?

"Jeg har en ansat, der hedder Ida, som er en slags direktør i mit firma, som jo kun er mig. Men hun sørger for, at jeg har de rigtige ting på de rigtige tidspunkter. Det er så noget med at inddele ugen. Hun sørger for, at jeg laver noget forskelligt på de forskellige dage, men sørger også for, at jeg ikke laver for mange ting lige efter hinanden og oven i hinanden."

"Det med kreativitet er, at man har nogle gode dage og nogle dårlige dage, men man skal jo arbejde begge dage, ikke? Så jeg har en, der kan hjælpe mig med det."

- Du skriver også amerikanske film?

"Ja, jeg har skrevet og instrueret en amerikansk spillefilm. Og så er jeg klar til at sælge en anden amerikansk spillefilm, som jeg har skrevet."

- Hvad har du tilbage af ambitioner i USA? 

"Ingen. Overhovedet ikke. Engang troede jeg, at det var der, lykken lå, ikke? Altså, det er jo større film, og det er jo større komikere, man arbejder med. Jeg har siddet og arbejdet med Sacha Baron Cohen. Det er svært for mig at komme højere, ikke? Og jeg har instrueret og skrevet en spillefilm med Jack Whitehall, som er Englands største komiker nu."

"Jeg bliver ikke lykkelig af det. Så er jeg lykkeligere, når jeg sidder og skriver Klovn. Det er mere den kreative proces, der interesserer mig, end det er volumen."

- Jeg har også set, at du er kommet lidt i tøjbranchen. Er du egentlig interesseret i mode?

"Ja, lidt. Den skjorte, jeg har på lige nu, er fra Dunville Apparel. Det er to danske fyre, der går lidt mod modebranchen ved at sige, at vi ikke skal købe så meget tøj. Det forurener for meget. Som mand er det rart, faktisk lidt ligesom jeres koncept, at det ikke er for indviklet. Det er en ever-lasting collection; der kommer ikke nye ting. Det er en denimskjorte, hvid skjorte og en oxfordskjorte, cowboybukser og chinos, og så er det det. Ingen udskiftning, men til gengæld er kvaliteten god. Det er lavet bæredygtigt og er lavet i Italien. Det var det, der tiltalte mig. Ligesom da jeg var en af de første, der var med på jeres T-shirt-eventyr."

"Jeg havde så købt nogle af Dunville Apparel, og så skrev jeg til dem og sagde, at det matchede mit brand, og om vi ikke skulle lave noget sammen? Det er ikke noget, jeg bruger meget tid på, men det tiltalte mig."

"Jeg har jo også stadig skabet fyldt med Bareen T-shirts."

- Hvad er din skærm tid på din Iphone sidste uge? 

“Jeg har lige halveret den, fordi jeg synes kke at jeg skal kigge på Instagram så meget. Jeg synes kun, at jeg skal lægge noget op på Instagram. Så bare ved at gøre det, så har jeg halveret min skærmtid."

- Kan du nævne din største udfordring i din karriere? Og eventuelt hvordan du måtte overvinde den?

“Min største udfordring er at lytte for meget il andre. Jeg lytter først og fremmest for meget. Fordi hver eneste gang jeg lytter, så synes jeg det er noget lort. Man skal selvfølgelig lytte til andre, navnligt i efter kritikken. Men inden da, hvad er så godt, og hvad skal vi lave, og hvad er sjovt, og hvad der er rigtigt og ikke rigtigt. Der skal jeg jeg lytte meget mindre. Jeg skal lytte til meget få personer og mere til mig selv. “

- Noget jeg har tænkt meget over i nogle år - hvad har været den allersværeste Klovn scene at lave?

"Den værste scene, det var da vi lavede Klovn filmen, hvor vi skulle falde i kanoen. Der var en scene hvor vi står, og så sammen med drengen Bo, vi skal falde ned i vandet. Vi testede ikke inden, da vi ikke har prøve rehearsals eller test inden scenerne. Da vi så ryger i, der kan jeg mærke bunden. Det er færdsvand jo, så vi bliver bare trukket ned. Vi havde fuldt tøj på, så jeg kunne mærke gummistøvlerne, der blev tunge og skulle bruge kræfter på at holde mig oppe. Bo, eller Marcus, som han hedder, han begynder at gå i panik fordi han er ved at drukne."

"Så han kravler op på mig, og så ryger jeg under vandet. Der er ingen der ved hvad de skal gøre, for de tror bare vi spiller. Normalt så ville jeg bruge mit safety word, der hedder Dennis, men da jeg var under vandet kunne jeg ikke råbe noget. Til sidst opdagerede de at jeg var ved at drukne og hjalp mig op. Det var virkelig ubehageligt og nok den værste scene, jeg har lavet."

- Hvordan har din tilgang til humor udviklet sig igennem årene?

“Når man arbejder med det, så bliver det mindre vigtigt at få grinet, men mere vigtigt, at det hænger sammen. Jeg vil ikke bare have et grin. Jeg vil gerne have, at det er en historie, der hænger sammen”

- Kommer der flere Klovn film?

“Det ved jeg ikke. Ikke umiddelbart, men måske.”

- Vi har kun få spørgsmål tilbage nu - så hvordan forereder du dig på at skrive og spille din rolle? Nu er det jo primært Casper, du spiller.

"Jeg forbereder mig ikke længere. Det er jo noget med, at vi forbereder os hver gang, vi laver en sæson. Så går vi ud og finder ud af, hvordan skal Casper se ud. Hvad er hans tøjstil? Hvor er han henne? Hvordan er den proces?"

- Hvad ser du på Netflix? Hvis du ser Netflix? 

“Jeg har lige set Ripley. Hvis i har set den? Det er en gammel film, som er kommet som tv-serie. Det er en af de flotteste serier, jeg har set. Den er lavet i sort-hvid. Jeg har også set Yellowstone. Men jeg ser også noget, der hedder Le Agency, som er franske ejendomsmalere, der sælger lejligheder i Paris. Det har jeg set 4 sæsoner af.”