Fri fragt fra 399 kr. l Gratis retur l Levering: 1-2 dage

Fri fragt fra 399 kr. l Gratis retur l Levering: 1-2 dage

Bare en frokost: Freja Kirk

2021-10-12

Bare en frokost: Freja Kirk

I femte udgave af ’Bare En Frokost’ har Anthon inviteret musiker og ’Vild Med Dans’-deltager Freja Kirk på frokost. De to mødes på produktionsselskabet Mastiff, som står bag Vild med Dans. Her havde Freja Kirk en kort frokostpause, inden hun skulle videre i kostumen – perfekt til en snak om passion, medgang, modgang og frokostvaner.

Hvorfor spiser vi her?

”Vi spiser på Mastiff, fordi jeg pt. bruger alle mine vågne timer på 'Vild med Dans', som foregår her. Jeg har heldigvis et lille break, inden jeg skal i kostumen, hvorfor jeg lige præcis har tid til vores frokostaftale. ”

Fortæl lidt om dig selv: Hvem er du?

"Jeg er musiker, for jeg har lavet musik i godt og vel 10 år. Jeg er blevet ved, selvom jeg har fået en masse slag oveni hovedet fra folk, der fortalte mig, at det ikke kunne lade sig gøre. Jeg har fået mange nej'er med på vejen, men nu er jeg her. Jeg udgiver, spiller koncerter og lever af det og det er jeg så taknemmelig for.

Har du altid vidst, at det var det, du skulle?

”Det har jeg. Jeg er vokset op i et musikalsk hjem med forældre og en bror, der også spillede musik. Jeg fik først et trommesæt, så fik jeg en elguitar, dernæst et klaver. Jeg lavede musik allerede som barn og gik til samspil og kor. Der har altid været meget musik omkring mig – men jeg havde alligevel svært ved at gå efter det. Jeg har altid tænkt, at der ville komme nogen for at hive mig op fra ingenting og ind i min drømmeverden. Det tog mig noget tid at indse, at man rent faktisk skal knokle for det, man drømmer om. ”

Bare en frokost

Hver måned inviterer bareen en spændende gæst til frokost efter gæstens eget valg. Man taler godt over et måltid mad, og frokostpausen giver det lille tiltrængte pusterum midt i en ofte travl hverdag. Vi håber, at du vil læse med. Enten i din frokostpause, eller lige når du vil.

I dag spiser vi med musiker Freja Kirk. Du har måske lyttet til numre som ’Young Nights’, ’Ride’ og ’Fine things’ eller set hende i årets ’Vild med Dans’, hvor hun deltager sammen med Claudia Rex. Eller selvfølgelig på vores Instagram, @bareentshirt, hvor du bl.a. kan se hende iført vores herremodel i Classic Fit

”Noget, jeg særligt forbinder med mit hjem, er, at jeg har lært at være ærlig – og være mig selv. Det var noget, vi snakkede meget om i mit barndomshjem, som jeg virkelig har taget med mig op i voksenlivet.”

Hvad er det vigtigste telefonopkald, du har lavet?

”Det første, der falder mig ind, er fra 2012, da jeg var med i tv-programmet ’Voice Danmark’. Det var faktisk også der, jeg mødte min hustru, Sus Wilkins. Da jeg var med, fangede jeg husorkestrets opmærksomhed. De sagde til mig, at de syntes, jeg var rigtig god, og de tilbød at hjælpe mig. Jeg tænkte: 'Jaja, det er sådan noget, de siger til alle.' Så sluttede programmet, og der gik et par måneder, uden jeg vidste, hvordan jeg skulle komme i gang med musikken. Derfor besluttede jeg mig for at ringe til bandets trommeslager, Marcus Liliequist for at spørge, om han mente, at han ville hjælpe mig på vej. Det ville han godt. Jeg endte med at lave min første plade ‘Monophobia’ sammen med bl.a. ham.”

Hvornår plejer du at stå op om morgenen?

”Da jeg var lille, elskede jeg at sove længe, men nu er jeg begyndt at få dårlig samvittighed over det. Jeg vil jo gerne have noget ud af dagen. Derfor er jeg begyndt at stå op omkring kl. 8.00; hvis det er en god dag, kommer jeg også op lidt før det. Jeg synes, det er rart at få en rutine, for når man er sin egen chef, kan hverdagen blive ret omskiftelig. Jeg tvinger altså mig selv til at blive et A-menneske.”

Hvad er den vigtigste værdi, du har fået med hjemmefra?

”Noget, jeg særligt forbinder med mit hjem, er, at jeg har lært at være ærlig – og være mig selv. Det var noget, vi snakkede meget om i mit barndomshjem, som jeg virkelig har taget med mig op i voksenlivet. ”

Hvad var din skærmtid på din iPhone i sidste uge?

”Jeg har faktisk haft app'en slået fra på min telefon, men det er nok meget godt, for jeg tænker, at den sikkert har været vildt høj. Jeg hader det, men jeg er nødt til at være meget på min telefon. Så er der mails, der skal tjekkes, stories, der skal laves ifm. ’Vild Med Dans’, GPS for at finde vej eller e-boks, som sender en notifikation. Alting foregår på telefonen. Jeg hader det, men sådan er livet lige nu.

Hvad er dit bedste råd til andre, der drømmer om at blive musiker?

”Rejsen er hård, og derfor får jeg lyst til at sige til dig, der læser med: Bliv ved – uanset problemer og modgangen du løber ind i. Fortsæt, og lad være med at lade andres negative tanker påvirke dig. Selvom du sikkert har lyst til at give op hver dag – det ved jeg i hvert fald, at jeg i perioder har – så skal du blive ved.”

Hvad er dit end-goal?

”Det er et spørgsmål, jeg har fået før. Skal jeg være ærlig, prøver jeg bare at fokusere på at være i nuet. Det lyder frelst, men så længe jeg vågner op hver dag og synes, det er sjovt og udfordrende at gå på arbejde, har jeg ikke noget egentligt end-goal.

Jeg har fundet ud af, at det mål, man har sat sig – uanset hvor ambitiøst, det måtte være –aldrig er nok. Der er selvfølgelig nogle festivaler, jeg gerne vil spille på, og nogle streaming-tal, jeg gerne vil opnå, men at nå sit mål giver fem minutters optur, og så skal man videre. Det er ikke målet, der giver glæde, det er rejsen dertil, der skal være fed. Det prøver jeg at huske mig selv på.”

Mød Freja Kirk på Instagram

Kurv


Din kurv er tom.

Se vores produkter: