Bare En Frokost: Hennedub

07.12.2022

I 12. udgave af ’Bare En Frokost’ er Anthon taget til Friheden på Nørrebro sammen med musikproducer Hennedub for at spise en særlig spejlægsbolle. Over bollen, som er et go-to frokostvalg for Hennedub, snakker de om skærmtider, hitlister og barndomsdrømme, der pludselig tager fart.

Hvorfor spiser vi her?

” Vi er på Friheden, fordi jeg er begyndt at komme her en gang om ugen for at få en spejlægsbolle som en kombineret morgenmad og frokost. Den smager så godt, at jeg ikke har prøvet at bestille noget andet herinde; udover lidt øl og vin på de varme sommerdage.”

"Jeg må ærligt sige, at jeg bruger Wolt ret meget til frokost i dagligdagen, så det bliver tit noget med en pokébowl eller en salat. Jeg prøver at holde det lidt let til frokost, så der kan være fri leg til aften."

Fortæl lidt om dig selv: Hvad laver du til daglig?

”Jeg er musikproducer, og jeg har produceret for ret mange danske artister. Jeg har også arbejdet nogle år i USA, og selvom jeg bor i København nu, rejser jeg stadig over fra tid til anden for at lave nogle ting over there. ”

Bare en frokost

Hver måned inviterer bareen en spændende gæst til frokost efter gæstens eget valg. Man taler godt over et måltid mad, og frokostpausen giver det lille tiltrængte pusterum midt i en ofte travl hverdag. Vi håber, at du vil læse med. Enten i din frokostpause, eller lige når du vil.

I dag spiser vi frokost med Hennedub, som er musikproducer. Har du ikke hørt om ham, har du sikkert hørt hans musik, som omfatter hits som ’Tidligt Op’ med Gilli, ’Mamacita’ med Kesi og ’Sol Over København’ med Citybois. Hennedubs hverdagsuniform inkluderer ofte bareen, hvor hans yndlingsstyle er box fit t-shirt’en.

”Du kan aldrig lære for meget, og du skal kende spillereglerne for at kunne bryde dem.”

Hvad er det vigtigste telefonopkald du har lavet?

”Jeg lavede et vigtigt opkald i gymnasiet, da jeg ringede til min chef og sagde mit job op for at forfølge producer-drømmen. Jeg arbejdede på et lager i Albertslund, mens jeg lavede musik ved siden af. Ting var begyndt at rykke for mig, og jeg hørte vitterligt mine egne sange i radioen, mens jeg løftede kasser på lageret.”

”En aften spiste jeg middag med mit management for at fejre, at vi havde lavet nr. 1-sange til både Lukas Graham og Christopher. På samme tid lavede jeg noget musik med Gilli, som var ret lovende. Efter tre glas rødvin ringede jeg til min chef på lageret for at sige op. Det var mit 'nu tror jeg på det'-øjeblik.”

Hvordan var du som barn?

”Jeg var glad og festlig, men samtidig asocial. Da jeg begyndte at interessere mig for musik, ofrede jeg ret meget hyggetid med venner efter skole. Jeg ville hellere hjem på mit værelse og se tutorials om musikproduktion. Nogle gange gik jeg med de andre hjem og spillede Fifa, men for det meste forsvandt jeg ind i min hule.”

”I modsætning til hvad man måske skulle tro, spillede jeg ikke en masse instrumenter som barn. Jeg er ikke fra nogen særligt musikalsk familie. Men da hiphoppen begyndte at tale til mig, ramte det for alvor. I starten ville jeg egentlig også være rapper. Som 11-årig downloadede jeg instrumental-musik fra YouTube, som jeg selv kunne prøve lykken med at rappe over. Jeg lavede også en CD, hvor jeg sang cover af alle mulige sange, fordi jeg lige skulle prøve det af.”

"Da jeg løb tør for beats at downloade fra nettet, begyndte jeg at bruge et program på min fars computer til at sammensætte loops. Det var ikke et særlig avanceret program, men jeg syntes alligevel, det var sjovt. På tidspunkt blev beatet vigtigere for mig end selve rappen. Måske fordi det gik op for mig, at det var begrænset, hvor meget jeg havde at rappe om, når nu jeg var 11 år og ikke havde oplevet noget i livet."

Hvad er den vigtigste værdi, du har fået med hjemmefra?

"At være et hyggeligt og ordentligt menneske. Tale pænt til andre, opføre sig godt, være ydmyg. Jeg synes generelt, jeg har fået gode manerer med hjemmefra."

Hvad var din skærmtid på din telefon i sidste uge?

”I sidste uge var den 1 time og 14 minutter. Jeg har været på ferie, så det er nok derfor, det er så lavt. Ugen før var min skærmtid på 3 timer og 3 minutter, kan jeg se."

Hvad er din dårligste vane?

”Jeg ryger smøger, og det burde jeg stoppe med. Problemet er, at jeg simpelthen ikke kan finde ud af at lave musik uden at tage en pause og ryge en smøg. Jeg kunne godt tænke mig at finde en sundere løsning. Jeg kunne måske spise en masse tyggegummi i stedet, selvom det nok heller ikke er den fedeste løsning.”

Hvad motiverer dig?

”Jeg vil bare gerne lave musik. Jeg føler slet ikke, jeg er færdig med at udforske, og der er meget, jeg kan udvikle. Jeg har ikke ambitioner om at blive popstjerne, men jeg er meget klar på at lære nye ting og hjælpe andre til at blive det. Jeg er først lige begyndt på min karriere."

Hvad er din største lærestreg?

”Min største lærestreg er nok, at jeg nød det lidt for meget, dengang jeg fik den første bølge af succes. Jeg vænnede mig simpelthen til det søde liv. Nu ved jeg, at en karriere i musik kræver, at man hele tiden holder sig i gang. Man kan ikke stoppe med at arbejde sådan lige, heller ikke hvis man har haft et godt år."

Hvad er dit bedste råd til andre, der går med producer-drømmen?

” Jeg synes, man skal lade være med at skynde på processen. Tag dig tid til at studere håndværket, og lær alt om teorien bag musik. Mange vil gerne hurtigt i gang med at lave beats, og derfor bruger de loops hentet fra nettet. Men jeg tror virkelig, det kan betale sig at lægge noget energi i at starte forfra. Du kan aldrig lære for meget, og du skal kende spillereglerne for at kunne bryde dem."

Hvad byder resten af 2022 på?

” Der er mange secret projects, men jeg kan sige, at jeg har lavet en del musik, som kommer ud snart."

Hvad er dit professionelle endgoal?

"Jeg vil gerne have en livssituation, hvor jeg har det godt og er glad for mit arbejde. Jeg vil gerne tjene penge – ikke forstået på dén måde, at jeg skal være millionær, men sådan at jeg er fri til at gøre, som jeg lyster og kan være glad i hverdagen."

Mød Hennedub på Instagram