Fri fragt fra 399 kr. l Gratis retur l Levering: 1-2 dage

Fri fragt fra 399 kr. l Gratis retur l Levering: 1-2 dage

Bare en frokost: Jacob Risgaard

2022-06-01

Bare en frokost: Jacob Risgaard

I tiende udgave af ’Bare En Frokost’ har Anthon inviteret Jacob Risgaard, som er iværksætter og investor i bareen, på frokost. De mødes på hotellet NH Collection i København, hvor Jacob Risgaard ofte bor, når han er i København. Over hotellets buffet snakker de to om (for) hurtige biler, held i uheld og om at skabe succes på trods.

Hvorfor spiser vi på NH Collection?

”Vi spiser her, fordi det er mit andet hjem. Jeg bor to steder, når jeg er i København. Hvis jeg skal være her i lang tid, bor jeg på Nimb. Det ligger nemt i byen, så jeg kan finde rundt; jeg er jo fra Jylland. Men jeg er også begyndt at bo her på NH Collection. Det er et skønt, skønt sted. Oppe fra øverste sal kan jeg se ud over hele byen – og så er det desuden en jyde, der er hotelchef her. Det er et ekstra plus.”

Hvad spiser du normalt til frokost?

”Jeg er meget på farten. Jeg kører 10.000 km. om måneden, så jeg lever meget af den ganske udmærkede frokostmenu på Circle K. Jeg synes faktisk, at deres udvalg er blevet helt okay på mange af tankstationerne.”

Har du altid villet være iværksætter?

”Jeg boede på børnehjem i min barndom, så jeg har i hvert fald aldrig kunnet se mig selv med en chef. Jeg blev smidt ud af et børnehjem, fordi jeg lavede for meget ballade. Jeg blev endda også smidt ud af folkeskolen, fordi jeg lavede for meget ballade. På dén måde dur jeg nok ikke så godt til autoriteter.

 

Jeg gjorde aldrig folkeskolen færdig – og det gør jo nok ikke så meget, hvis man kigger på mine karakterer. Men det er egentlig et budskab, jeg gerne vil dele: Hvis jeg kunne gøre det, så kan alle seriøst gøre det. Vi er alle verdensmestre til et eller andet.

 

Så skal vi bare have fundet ud af, hvad du kan, Anthon. ”

Bare en frokost

Hver måned inviterer bareen en spændende gæst til frokost efter gæstens eget valg. Man taler godt over et måltid mad, og frokostpausen giver det lille tiltrængte pusterum midt i en ofte travl hverdag. Vi håber, at du vil læse med. Enten i din frokostpause, eller lige når du vil.

I dag spiser vi hotelbuffet med Jacob Risgaard, som er medstifter af Coolshop og serieinvestor. Du kender ham måske fra tv-programmet ’Løvens Hule’ på DR, hvor han investerer sin formue i unge startups – heriblandt bareen

”Samme eftermiddag var der to unge mænd tæt ved mit hjem, der blev dræbt, da de kørte ind i en mejetærske med 40 km/t. Jeg er ikke religiøs, men i dén situation blev jeg det sgu alligevel lidt.”

Hvad er det vigtigste telefonopkald, du har lavet?

”Det vigtigste opkald er i virkeligheden to: Et jeg fik, og et, jeg lavede. Det er omkring 13 år siden, at jeg sad på motorvejen i min første racerbil; en Porsche i en særlig jubilæumsudgave. Jeg var på vej for at holde et foredrag i Aarhus, da jeg blev ringet op af min kone, Rikke, som fortalte, at hun havde fået svar på graviditetstesten: Vi skulle have tvillinger. Jeg ville ringe videre og fortælle den gode nyhed til en ven, mens jeg var ved at overhale en lastbil på motorvejen i min bil. Jeg nåede lige at fortælle ham, at jeg skulle være far til tvillinger og at sige: 'Thomas, jeg ringer tilbage, jeg kører galt nu.'

Idét slap bildækkene. Jeg overhalede lastbilen, kiggede på chaufføren, ramte midterværnet. Bilen kurrede rundt og ramte det modsatte værn, hvorefter jeg holdt stille inde i siden på motorvejen. Hele forenden og bagenden blev rykket af bilen, da jeg ramte både midter- og sideværnet, hvorfor ingen airbags slog ud. Først sad jeg som stivnet ved rattet. Jeg trådte ud, helt i chok over at bilen havde smadret, uden jeg havde brækket så meget som en fingernegl.

Samme eftermiddag var der to unge mænd tæt ved mit hjem, der blev dræbt, da de kørte ind i en mejetærske med 40 km/t. Jeg er ikke religiøs, men i dén situation blev jeg det sgu alligevel lidt.

Det var i øvrigt den sidste Porsche for mit vedkommende.

Hvad motiverer dig i dit professionelle virke?

”At være med på rejsen, når noget gror. Nu har vi to drevet forretning sammen i et par år, og det vigtigste er, at det går den rigtige vej. Det handler ikke om excel-ark og en masse tal, men om tillid. Én ting, som mange investorer glemmer, er, at 'the founder is always right'. Jeg er bare gæst i jeres virksomhed, ligesom den onkel i familien, der kommer på besøg en gang imellem."

Jeg udtalt i pressen flere gange, hvor meget jeg har lært af jer. Før jeg mødte dig, ville jeg have sværget på, at influencer-samarbejder aldrig ville virke. Men så er der heldigvis nogen, der kan bevise, at jeg tager fejl. Det synes jeg er ret fedt.

Hvad er din største fejltagelse?

”Jeg laver virkelig mange, men den største af dem er at ignorere min mavefornemmelse. Mark, min forretningspartner i Coolshop, har et godt system til det. Hvis vi tager en beslutning, som er imod hans mavefornemmelse, sender han en follow-up e-mail til sig selv, der ankommer efter et år. I mailen skriver han, hvad hans mavefornemmelse sagde, inden beslutningen blev taget. På den måde tester han hele tiden, om hans mavefornemmelse virker. Det slår meget lidt fejl.”

Hvilket råd har du til andre med iværksætterdrømme??

”Bare gør det. Drop alle meme-siderne, selvhjælpsbøgerne og artiklerne med ’100 tips til at scale din startup’. Det virker ikke. Man skal finde sin egen vej. Man skal være klar på, at man ikke finder succes i sit første forsøg, så man skal også være ukuelig. Man skal kunne knække, børste tøjet rent og prøve igen. Succes tager længere tid, end man tror.”

 

Hvad byder resten af 2022 på for dig?

”Jeg troede, jeg var færdig med at lave tv, så det er en smule pinligt at gå ind det igen. Men grønne investeringer har været i baggrunden i en del år nu, og jeg synes, at vi har et ansvar for at sætte det på dagsordenen igen. Derfor laver jeg et nyt program om netop dét. ”

”… og så er det jo en drøm for enhver investor at sætte sig en stol og have iværksætterne komme til dig.”

Mød Jacob Risgaard på Instagram

Kurv


Din kurv er tom.

Se vores produkter: