Bareen frokost: Noah Carter

27.03.2023


I 13. udgave af ’Bare en frokost’ er Anthon taget på Wedo med musiker Noah Carter for at spise et måltid, der passer til Carters nye, sunde livsstil (og romkugler, der bryder lidt med den). Over salaten snakker de om lange middagslure, fremtidige projekter og om at balancere hverdagens overspringshandlinger med en indre skabertrang.

Hvorfor spiser vi her?

”Jamen, fordi vi ikke kunne komme på den restaurant, jeg egentlig ville have været på. Så var vi tæt på Wedo, som er perfekt, fordi de har salat. Jeg er blevet sund- agtig. Men de har også gode romkugler her."

Hvad spiser du normalt til frokost?

”Min frokost kan være alt muligt. Jeg prøver at lave mad derhjemme; lidt salat på tallerkenen og lidt af det hyggelige.”

Bare en frokost

Hver måned inviterer bareen en spændende gæst til frokost efter gæstens eget valg. Man taler godt over et måltid mad, og frokostpausen giver det lille tiltrængte pusterum midt i en ofte travl hverdag. Vi håber, at du vil læse med. Enten i din frokostpause, eller lige når du vil.

I dag spiser vi frokost med Noah Carter, som er musiker og, efter eget udsagn, alt-mulig- mand, blandt andet fordi han netop er sprunget ud som tøjdesigner. Hans stil er simpel og t-shirten indgår i hans hverdagsuniform – enten af eget design eller bareens, hvor hans yndlingsstyle er box fit heavy i vintage black.

”Jeg er opvokset på Nørrebro med forældre, der altid siger sin ærlige mening, og det er nok også en vigtig værdi, jeg har fået med hjemmefra: Ærlighed.”

Hvad laver du til daglig?

”Jeg kalder mig selv Noah Carter, og jeg er en rigtig alt-muligt-mand. Jeg laver musik, jeg har netop lanceret mit eget tøjdesign, og nu er jeg også blevet skuespiller i ’Underverden II’. Skuespillet var sjovt at prøve, men jeg tror ikke, det bliver min fremtid. Det tager for lang tid, og der er for mange mennesker inde over. Tøj vil jeg gerne lave mere af, men ved siden af musikken, selvfølgelig.”

Hvordan startede dit musikeventyr?

”Jeg har ikke altid vidst, jeg ville være rapper. Det startede omkring 2006, da jeg med min familie flyttede til en ny lejlighed på Nørrebro, hvor jeg boede altan til altan med Benny Jamz, som fik gjort mig varm på at rappe. Jeg har ikke været mere end 11-12 år, da jeg begyndte. I starten stjal jeg bare tekster, men det udviklede sig lidt efter lidt.”

”Jeg lavede min første sang ret tilfældigt. Det skete, fordi Freja (Kirk, red.) skulle indspille en ny sang i studie, og hun var på jagt efter en, som ville rappe på engelsk. Hun havde spurgt Benny Jamz, og han havde ikke tid. Ad omveje endte hendes forespørgsel hos mig. Så tog jeg i studiet med hende og lavede min første sang."

"Derfra blev det mere seriøst. Min første rigtige sang var 'Do You', som kom i 2016, og den blev også mit første hit."

Hvornår står du op om morgenen?

"Det korte svar er, at jeg står op, når det passer mig. Jeg sover meget, for det kan jeg godt lide. Jeg bliver decideret motiveret til at sove videre, når jeg ser, hvordan min telefon er fyldt med ubesvarede opkald, når jeg vågner. Så tænker jeg: 'Det skal jeg ikke lige nu.' "

"Men jeg prøver faktisk at komme i gang med noget træning for at tabe mig lidt. Jeg skal jo være moviestar og se godt ud. Jeg har fået en ny rutine, og når jeg overholder den, er jeg oppe sammen med solen. Så sover jeg i stedet til middag hver tredje dag fra kl. 12.00 til 17.00."

Fortæl lidt om din barndom?

”Min mor har sagt, at jeg drillede folk. Altså med et glimt i øjet, for jeg var et ret sødt barn. Jeg er opvokset på Nørrebro med forældre, der altid siger sin ærlige mening, og det er nok også en vigtig værdi, jeg har fået med hjemmefra: Ærlighed."

"Det er ikke altid, jeg er lige god til at overholde ærligheden selv, men jeg har det altid skrevet bag øret. Jeg prøver at sige tingene, som de er, i stedet for at trække dem ud og gøre mig til uvenner med folk, fordi jeg ikke sagde min mening i tide."

Hvad var din skærmtid på telefonen sidste uge?

”Min telefon ligger lige til opladning, men jeg gætter på, at den løber op i 14 timer.”

Men så laver du jo ikke andet end at være på telefonen, hvis du også sover lur fem timer?

.

"Ej, fem timer er også overdrevet. Men nogle gange er jeg vågen et par timer om natten og googler ting som: 'Hvor gammel kan en papegøje blive?'. Dér kan jeg fortælle, at de kan blive op til 100 år. Den seneste uge var jeg på telefonen 9,5 timer. Vi kan i hvert fald blive enige om, at 'jeg havde ikke lige telefonen på mig' er en undskyldning, jeg ikke kan bruge."

.

Hvad er din dårligste vane?

”Det må være de 10 timer på telefonen hver dag. Jeg er desuden lidt for god til udskyde. Jeg udskyder alting, selv min søvn, til fordel for at kigge på TikTok i syv timer."

"Men jeg er til gengæld god, når jeg er presset! Har jeg en deadline i morgen, når jeg den."

.

Hvad motiverer dig?

”Sedler motiverer mig selvfølgelig, men jeg har heller ikke lyst til at kigge tilbage på mit liv og fortryde de ting, jeg ikke gjorde. Derfor er jeg meget optaget af, at der skal ske noget. Det er faktisk en motivation for mig; frygten for at se tilbage på mit liv og tænke, jeg ikke levede det fuldt ud."

Hvad er din største fejltagelse?

”Jeg har lavet nogle rigtig brutale bommerter af den slags, der kan holde mig oppe om natten eller give mig koldsved, hvis jeg kommer til at tænke over dem i badet. Dem kan jeg ikke fortælle om – men jeg kan sige, at der er mange."

Hvad har du af råd til andre med musikdrømme?

”Jeg vil give et råd, som jeg desværre ikke selv er god nok til at følge: Lad være med at holde dig tilbage. Det gælder, uanset hvad du laver, eller hvilken branche du er i. Vil du lave t-shirts, eller vil du starte et bryggeri sammen med dine venner? Lev livet. Du ved aldrig, hvad der sker i morgen."

"Men som sagt forstår jeg, det er svært. For eksempel kan jeg godt lide mit mere følsomme musik. Faktisk kan jeg bedst lide alt det musik, jeg ikke har ude, men jeg holder mig tilbage af en eller anden grund, jeg ikke helt kan forklare."

Hvad er dit end goal?

"Den eftertragtede financial freedom. Men også at hygge mig med det, jeg laver. Jeg vil ikke være en slave af mit liv. De to ting hænger jo nok sammen."

"For resten af 2023 skal jeg bare i gang! Jeg vil gerne lave mere tøj og mere musik. Der kommer i hvert fald et nyt album i år."

Mød Noah på Instagram