Bare en frokost: Kasper Kriby

22.03.2021

I denne første udgave af ”Bare En Frokost” har Anthon besøg af Kasper Kriby. Han er iværksætter og på en mission for at få danskerne til at drikke DANSK, som er en danskvand med alkohol i forskellige smagsvarianter.

Hvad spiser vi i dag og hvorfor?

”Vi spiser pasta fra Pasta La Pasta. Du har lagt billeder op fra det, og det så lækkert ud. Som iværksætter har jeg jo dårligt råd til at spise frokost, så da jeg fik at vide, at jeg kunne få en gratis frokost ved at medvirke her, så skulle det være noget godt…”

Hvad spiser du normalt til frokost?

”Jeg er ofte på farten, så det er tit lige, hvad der er at finde i køleskabet. Men mine dage er ret forskellige, så det er mine frokoster også.”

Kan du fortælle lidt om dig selv, og hvad du laver?

”Jeg er 31 år og oprindeligt fra Hørsholm. Derudover, så har jeg startet DANSK. Det, vi laver i DANSK, er egentlig ret simpelt. Det er danskvand, med en smule alkohol og tilsat naturlige smagsgivere. I USA er det blevet en kæmpestor industri, da det er et kalorielet og ikke alt for alkoholtungt alternativ til eksempelvis øl eller drinks. Vi drak det tit til fester, i de år min kæreste og jeg boede i USA.”

Bare en frokost

Hver måned inviterer bareen en spændende gæst til frokost efter gæstens eget valg. Man taler godt over et måltid mad, og frokostpausen giver det lille tiltrængte pusterum midt i en ofte travl hverdag. Vi håber, at du vil læse med. Enten i din frokostpause, eller lige når du vil.

I dag spiser vi pasta fra Pasta La Pasta i København med iværksætter Kasper Kriby, som står bag DANSK, en danskvand med alkohol og smag inspireret af de amerikanske Hard Seltzers.

” Det er rart at stå op hver dag
til noget, der er ens eget ”

Så tog du idéen med hjem til Danmark?

”Jeg begyndte at researche på, om der var andre, der var i gang med noget tilsvarende herhjemme. Og det viste sig, at det var der ikke. Derefter udviklede vi en variant efter vores egen smag. Vi ville gerne gøre smagen lidt mere naturlig end den man oftest oplever i USA. Her er smagen af frugt ofte mere kunstig, og alkoholen er heller ikke altid af bedste kvalitet. Vi tilsætter vodka i vores. Produkterne er udviklet og produceret i Danmark.”

Er du et A- eller B-menneske?

”Når man arbejder en del, så er det generelt vigtigt at få sovet. Det prøver jeg også på at få gjort. Men når der er ro på, så er jeg stadig typen, der står tidligt op. Om sommeren vågner jeg ofte helt automatisk klokken 05, når solen står op. I perioden op til vores lancering, fik jeg til gengæld kommentarer fra min bedre halvdel om, at jeg så lidt træt ud, men man kører jo bare på adrenalinen i sådan en periode.”

Hvad var din skærmtid på din telefon i sidste uge?

”Hvordan tjekker man det? Det var ret far-agtigt sagt. Den var på fem timer og 12 minutter. Det må være fordi, at jeg har telefonmøder og lytter til lydbøger, når jeg kører rundt i varevognen og sælger vores produkter.”

Hvad motiverer dig?

”Det er rart at stå op hver dag til noget, som er ens eget. At vide at man selv har ansvaret, både for hvad dagen bringer, men også for virksomheden i det større billede, kan både frembringe angst men også stolthed og spænding. Desuden er det en kæmpe fornøjelse, når man får god feedback på sit produkt. Det giver virkelig et kick, som man kan leve højt på længe.”

Hvad er din største fejltagelse?

”I min verden er det meget vigtigt, at man skal turde at lave nogle fejl undervejs, så længe man lærer af dem. Det lyder som en kliche, men det passer.”

Billede af 3 dåser DANSK i et net på stranden

Hvilket råd vil du give til andre, der drømmer om at være iværksættere?

”Spørg om hjælp. Der er ikke nogen iværksættere, der har alle svarene på forhånd, og som kan alt. Men der er rigtigt mange mennesker derude, som er klar på at hjælpe med deres ekspertiser, hvis bare man spørger dem. Der går ikke noget af en ved at spørge om hjælp. Vi havde aldrig været der, hvor vi er nu, hvis vi ikke havde turdet række ud til folk. Og når man så får hjælp, så giver man jo senere noget hjælp igen den anden vej.”

Hvordan ser fremtiden ud?

”Vi håber selvfølgelig på, at omstændighederne tillader en form for genåbning snart, så vi kan komme ud i det danske sommerland og vise vores produkter frem. Vores produkt er jo typisk et, man nyder i andres selskab, hvad enten det er til fester, fodboldkampe, på restaurant eller i nattelivet. Vores produkt kræver socialt samvær. På sigt vil vi også gerne til udlandet, men altså, så længe vi sælger mere i dag, end vi gjorde i går, så skal det nok gå godt. Vi håber på at blive danskernes foretrukne hard seltzer brand.”

DANSK Instagram
https://drinkdansk.dk/